tiistai 7. tammikuuta 2014

Kokemukset täitartunnasta

Mainitsin tuossa jonkun aikaa sitten, että meillä kävi täitä vieraana joulukuun alussa. Kun itse näistä tyypeistä etsin tietoa paniikissa, en kuitenkaan meinannut löytää mistään mitään kovinkaan kattavaa tietoa esim. lääkkeistä. Sen takia ajattelin tässä kirjoitella siitä aiheesta, jos vaikka kokemukseni sattuisi joskus jotakuta auttamaan.

Olin pannut merkille koirien rapsuttelevan. Täit eivät tulleet mieleeni, sillä meillä ei sellaisia ole koskaan ollut. En jotenkin osannut epäillä niitä. Ajattelin koirien rapsutuksen johtuvan likaisuudesta, joten pesin ne shampoolla. Parin päivän päästä Kodaa rapsutellessani näin sen alusvillassa sellaisen pikkuisen möntin. Se näytti saman tapaiselta kuin punkki, samalla tavalla ihossa kiinni, mutta pienemmältä. Otin siitä kiinni ja irroitin ihosta pienellä kiertävällä liikkeellä, ja katsoessani löydöstä, se iloisesti vilkutteli minulle.


Apteekissa käydessäni sain selville, että koirille on vain yksi reseptivapaa lääke. Olen kuullut koiria pestävän myös ihmisten täishampoilla, mutta en noiden ylivilkkaiden nuorten kanssa halunnut ryhtyä siihen, niissä kun on yleensä vaikutusajat. Käyttämäni lääkkeen nimi on Exspot (kuva vasemmalla yliopiston apteekin sivuilta). Laatikoita oli kaksi ja meille annostukseksi sopi suurempi kuuden pipetin paketti, joka maksoi reilun 40e. Exspotin moni tuntee varmaan punkinestolääkkeenä. Sitä käytetään kesäisin siis estämään punkin puremia ja muita itikkainvaasioita. Lääkkeen vaikuttavan aine permetiini tepsii myös täihin. Laitoin siis ohjeiden mukaan paikallisvaleluliuokset pojille niskanahkaan ja hännän tyveen ja odottelin tuloksia saapuvaksi. Niitä vain ei saapunut.


Löysin siis vieläkin eläviä ja purevia täitä siitä huolimatta, että Exspotilla on neljän viikon vaikutusaika ja sen pitäisi olla jopa ennaltaehkäisevä. Paketissa ei myöskään lukenut, kuinka äkkiä täiden pitäisi kuolla ja milloin toisia koiria voisi taas tavata. Noh, kävin apteekista hakemassa toisen paketin ja lisäksi ostin myös Clinic- merkkisen metallisen täikamman. Kampasin pojat aamuin ja illoin. Vaikka koiratäit kuolevat todella äkkiä pudottuaan koirasta ja siksi siivousta ei pidetä tarpeellisena, pesin pedit ja pyyhkeet ja pakastin matot ja koristetyynyt. Täit vähentyivät radikaalisti varmaan kampaamisen ansiosta, mutta löysin silti yhä eläviä yksilöitä.

Lääkäriasemalle soitellessani hoitajatyttö hymähti puhelimessa kertoessani hukuttaneeni koirat Exspottiin. "No, sepä nyt ei kaikkein tehokkain lääke ole", sanoi hän ja käski tulla lääkäriin ilman koiria hakemaan reseptilääkettä. Sain pojille Strongholdkuurin, joka on myös paikallisvaleluliuos ja häätää täiden lisäksi muutkin ulko- ja sisäloiset, joten saivat madotuksenkin samoin tein. Stronghold määrätään painon mukaan. Naga painaa 23kg, Nemo 25kg ja Koda 32kg ja siitä huolimatta koirien lääkitys yhteensä maksoi saman verran kuin yksi Exspotpaketti, eli reilun 40e. Täit lähtivät vihdoinkin.

Suosittelen siis kaikille täitartunnan saaneille, että painelkaa suoraan eläinlääkäristä hakemaan se lääke. Se toimii ja yllättäen on paljonkin halvempi vaihtoehto reseptivapaalle lääkkeelle. Samalla hoituu kaikki muukin loishäätö. Suosittelen siis Strongholdia!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksesta. Aihe ei onneksi ole meille ajankohtainen, mutta tiedämpä ainakin nyt kuinka toimia:)!

    VastaaPoista
  2. No voi jumankekka! Eilen juuri koirien jatkuvan rapsuttelun takia lääkäriaikaa varailin ja löysinkin heti sen jälkeen itse koirista täitä. Kuskasin ötökät purnukassa lekurille ja varmistivat täiksi 25 e hintaan. Ohjeistivat ostamaan apteekista Exspottia ja niin tein. Levityksestä nyt vuorokausi ja iloisesti täitä ryömi aivan levityskohdan vieressä. Nyt on vähän huijattu olo, jos hoitajat kerta tiesivät aineen tehottomuudesta ja repivät normaalin hoitajakäynnin maksun mikroskoopilla käväisemisestä...

    VastaaPoista